GYERMEKEK SPECIÁLIS GERINCTERÁPIÁJA

A teljes értékű élethez szükségünk van épp, egészséges mozgásrendszerre. Ez a gyermekek esetében még fontosabb, hiszen egy állandóan fejlődő, növekedésben lévő szervezetről beszélünk.

A csontok, izmok, inak, és szalagok működéséhez elengedhetetlen, hogy mindezek a megfelelő helyükön legyenek. A különböző elváltozásokkal járó gerincbetegségek jó része megelőzhető.

A gerincoszlop a test tartópillére. A csigolyák mellett kilépő idegek belső szerveinket és végtagjainkat is behálózzák. Amikor a csigolyák elmozdulnak a helyes pozíciójukból nyomást gyakorolhatnak a környezetükben lévő idegpályákra. A huzamosabb ideig fennálló elmozdulások a reumatológiai, ortopédiai betegségeken kívül idegrendszeri, belgyógyászati kórképek, betegségek előidézői is lehetnek. A Speciális Gerincterápia hathatós segítséget nyújthat abban, hogy ne alakuljon ki gerincferdülés, rossz testtartás, csípőelmozdulás, illetve egyéb elváltozás a csontrendszerben.

A kezelés fájdalommentes. Lágy mozdulatok sora követi egymást a terápia során, miképpen az ízületek és csontok az anatómiai helyükre mozdulnak vissza. Ez a terápia 10-12 éves kortól prevenciós kezelésként ajánlott évente egy alkalommal mindenki számára.

A fizikai testben keletkezett ízületi elmozdulások a testben és azon kívül keringő életenergia blokkját idézheti elő, melyek oldása következményeként a gyermek érzelmileg és mentálisan harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válik, koncentrációs és teljesítő képessége javul.

Mindaz amit teszünk, vagy nem teszünk gyermekeink egészségéért kihat egész további életükre és meghatározza annak minőségét.