A főzésről…

Az egészséges életvitelnek fontos része az ételkészítés. Nemcsak a mit a lényeg, hanem a hogyan is. Az elkészült étellel egy információt,gyógyító rezgést továbbítunk. A tanfolyamokon főleg a gabona alapú ételek és a „reform” konyha alapanyagainak megfelelő felhasználása mellett arra is hangsúlyt fektetek, hogy a főzést hogyan lehet úgy megélni, mint egy meditációt.

Ajánlat a reformkonyha tanfolyam anyagából

  • 1.blokk:
    – Bevezetés a gabonaalapú táplálkozásba és ételkészítésbe
    – Kozmikus hatások és a táplálkozás

    Nem kizárást adunk, hogy mit ne egyél, hanem kibővítjük az eddigi megszokott alapanyagokat. Gabonák: rizs, árpa, köles, rozs, zab, kukorica, búza. Továbbá a natúr-konyha alapanyagai: tofu, hajdina, szója, amaránt.

    Az ételek elkészítésénél figyelembe vesszük a magyaros ízvilágot, és az elérhető alapanyagokat.

  • 2. blokk:
    – Reggeli ételek készítése, pástétomok, szendvicskrémek
    Pl.: zabpehely pástétom, gabonakolbász, élesztő pástétom.
  • 3. blokk:
    – Levesek, főételek, az egyszerűség és a kedvező ár jegyében.
    Pl.: zabpehely leves, hajdina leves, tönkölylisztből készült ételek, gabona fasírt, vegetáriánus töltött káposzta.
  • 4. blokk:
    – A tofu elkészítése a hagyományos magyar receptek alapján.
  • 5. blokk:
    – Kiegészítők, mártások, raguk, szószok.
  • 6. blokk:
    – Önálló zöldség, gyümölcs alapanyagú ételek a magyar és a nemzetközi trendek alapján.
  • 7. blokk:
    – A teljes kiőrlésű lisztek és gabonapelyhek felhasználása a desszertek, éttermi meleg tészták területén.
  • 8. blokk:
    – Tartósítószer és cukor nélküli befőzés télire.
    Pl.: lekvárok, befőttek, savanyúságok, savanyító edény használata, ivólevek készítése.
  • 9. blokk:
    – A szervezet méregtelenítése
    – A böjt csodája
    – A víz
    – Frissen préselt zöldség és gyümölcslevek
    – Tisztító és regeneráló kúrák
  • 10. blokk:
    – Babatáplálás
    – Anyatej pótlása gabonapépekkel, kásákkal.

Az egyes blokkok külön-külön is alkalmazhatók. Igény szerint többször is ismételhető új alapanyagokkal, receptekkel.

Győri Zsolt
Mesterszakács, Természetgyógyász