A főzésről…
Az egészséges életvitelnek fontos része az ételkészítés. Nemcsak a mit a lényeg, hanem a hogyan is. Az elkészült étellel egy információt,gyógyító rezgést továbbítunk. A tanfolyamokon főleg a gabona alapú ételek és a „reform” konyha alapanyagainak megfelelő felhasználása mellett arra is hangsúlyt fektetek, hogy a főzést hogyan lehet úgy megélni, mint egy meditációt.
Ajánlat a reformkonyha tanfolyam anyagából
- 1.blokk:
– Bevezetés a gabonaalapú táplálkozásba és ételkészítésbe
– Kozmikus hatások és a táplálkozásNem kizárást adunk, hogy mit ne egyél, hanem kibővítjük az eddigi megszokott alapanyagokat. Gabonák: rizs, árpa, köles, rozs, zab, kukorica, búza. Továbbá a natúr-konyha alapanyagai: tofu, hajdina, szója, amaránt.
Az ételek elkészítésénél figyelembe vesszük a magyaros ízvilágot, és az elérhető alapanyagokat.
- 2. blokk:
– Reggeli ételek készítése, pástétomok, szendvicskrémek
Pl.: zabpehely pástétom, gabonakolbász, élesztő pástétom. - 3. blokk:
– Levesek, főételek, az egyszerűség és a kedvező ár jegyében.
Pl.: zabpehely leves, hajdina leves, tönkölylisztből készült ételek, gabona fasírt, vegetáriánus töltött káposzta. - 4. blokk:
– A tofu elkészítése a hagyományos magyar receptek alapján. - 5. blokk:
– Kiegészítők, mártások, raguk, szószok. - 6. blokk:
– Önálló zöldség, gyümölcs alapanyagú ételek a magyar és a nemzetközi trendek alapján. - 7. blokk:
– A teljes kiőrlésű lisztek és gabonapelyhek felhasználása a desszertek, éttermi meleg tészták területén. - 8. blokk:
– Tartósítószer és cukor nélküli befőzés télire.
Pl.: lekvárok, befőttek, savanyúságok, savanyító edény használata, ivólevek készítése. - 9. blokk:
– A szervezet méregtelenítése
– A böjt csodája
– A víz
– Frissen préselt zöldség és gyümölcslevek
– Tisztító és regeneráló kúrák - 10. blokk:
– Babatáplálás
– Anyatej pótlása gabonapépekkel, kásákkal.
Az egyes blokkok külön-külön is alkalmazhatók. Igény szerint többször is ismételhető új alapanyagokkal, receptekkel.
Győri Zsolt
Mesterszakács, Természetgyógyász