A főzésről...

Az egészséges életvitelnek fontos része az ételkészítés. Nemcsak a mit a lényeg, hanem a hogyan is. Az elkészült étellel egy információt,gyógyító rezgést továbbítunk. A tanfolyamokon főleg a gabona alapú ételek és a „reform” konyha alapanyagainak megfelelő felhasználása mellett arra is hangsúlyt fektetek, hogy a főzést hogyan lehet úgy megélni, mint egy meditációt.

Ajánlat a reformkonyha tanfolyam anyagából

  • 1.blokk:
    - Bevezetés a gabonaalapú táplálkozásba és ételkészítésbe
    - Kozmikus hatások és a táplálkozás

    Nem kizárást adunk, hogy mit ne egyél, hanem kibővítjük az eddigi megszokott alapanyagokat. Gabonák: rizs, árpa, köles, rozs, zab, kukorica, búza. Továbbá a natúr-konyha alapanyagai: tofu, hajdina, szója, amaránt.

    Az ételek elkészítésénél figyelembe vesszük a magyaros ízvilágot, és az elérhető alapanyagokat.

  • 2. blokk:
    - Reggeli ételek készítése, pástétomok, szendvicskrémek
      Pl.: zabpehely pástétom, gabonakolbász, élesztő pástétom.

  • 3. blokk:
    - Levesek, főételek, az egyszerűség és a kedvező ár jegyében.
      Pl.: zabpehely leves, hajdina leves, tönkölylisztből készült ételek, gabona fasírt, vegetáriánus töltött káposzta.

  • 4. blokk:
    - A tofu elkészítése a hagyományos magyar receptek alapján.

  • 5. blokk:
    - Kiegészítők, mártások, raguk, szószok.

  • 6. blokk:
    - Önálló zöldség, gyümölcs alapanyagú ételek a magyar és a nemzetközi trendek alapján.

  • 7. blokk:
    - A teljes kiőrlésű lisztek és gabonapelyhek felhasználása a desszertek, éttermi meleg tészták területén.

  • 8. blokk:
    - Tartósítószer és cukor nélküli befőzés télire.
      Pl.: lekvárok, befőttek, savanyúságok, savanyító edény használata, ivólevek készítése.

  • 9. blokk:
    - A szervezet méregtelenítése
    - A böjt csodája
    - A víz
    - Frissen préselt zöldség és gyümölcslevek
    - Tisztító és regeneráló kúrák

  • 10. blokk:
    - Babatáplálás
    - Anyatej pótlása gabonapépekkel, kásákkal.

Az egyes blokkok külön-külön is alkalmazhatók. Igény szerint többször is ismételhető új alapanyagokkal, receptekkel.

 

Győri Zsolt
Mesterszakács, Természetgyógyász